“Ons lichaam zit vol wijsheid en beschikt over zelfregulerende mechanismen die ons in balans houden en voorwaarden scheppen om te kunnen ‘bloeien’.”

Visie

Ruimte voor bloei gaat voor mij over ruimte geven aan natuurlijke en gezond-makende processen die je helpen een authentiek leven te leiden. Ons lichaam zit vol wijsheid en beschikt over zelfregulerende mechanismen die ons in balans houden en voorwaarden scheppen om te kunnen ‘bloeien’. Toch is het vertrouwen in ons lichaam vaak kwijt. Zo wordt de vrouwelijke cyclus en vruchtbaarheid vaak als ‘hinderlijk’ behandeld: al decennia lang is het gangbaar om de cyclus te onderdrukken met hormonale anticonceptie. Terwijl daarmee een proces wordt ondermijnd waar vrouwen juist ontzettend veel ‘bloeikracht’ aan kunnen ontlenen. Ik ben ervan overtuigd dat de cyclus een essentiële functie vervult in de gezondheid en het welzijn van vrouwen. Door het onderdrukken van de cyclus wordt in wezen een deel van het vrouw-zijn ontkent. Leven in harmonie met je cyclus geeft ruimte aan wie je bent. Sensiplan biedt in veel opzichten een kans voor vrouwen: precies weten hoe je cyclus in elkaar zit en deze kennis kunnen benutten als betrouwbare geboorteregeling. Sensiplan is ook een mooie manier om de zorg voor geboorteregeling echt samen met je partner te delen, met respect voor elkaars integriteit. Bovendien geeft het aanknopingspunten om intimiteit bewuster te beleven en je relatie te verdiepen. 

Guénaëlle de Graaf (1984)

Gedurende enkele jaren slikte ik de anticonceptiepil. Hoewel ik niet direct last had van bijwerkingen stond het gebruik van synthetische hormonen mij tegen. In mijn zoektocht naar alternatieven kwam Sensiplan op mijn pad. Met terugwerkende kracht vond ik het frustrerend dat ik deze – zo belangrijke! – kennis niet al veel eerder had geleerd. Alsof ik jaren voor niets hormonen had geslikt, terwijl er al die tijd iets beters voor handen was wat volledig beantwoordde aan mijn wensen voor gezonde anticonceptie en paste bij hoe ik in het leven wil staan. Het leren van Sensiplan heeft mij veel meer opgeleverd dan een anticonceptiemethode alleen. Het heeft mij dichter bij mezelf gebracht. Sensiplan heeft een positieve invloed gehad op hoe ik met intimiteit en relaties omga, het heeft mij ruimte gegeven om authentieker te leven.  

Sinds 2015 ben ik gecertificeerd sensiplan®-consulent en geef ik met veel plezier cursussen om deze waardevolle methode over te brengen aan anderen. Naast mijn werk als Sensiplan-consulent werk ik met kinderen en ouders geïnspireerd op de visie van Emmi Pikler en de antroposofie, en doe ik afwisselend opdrachten in de culturele sector.

Aangesloten bij NFP Nederland/Sensiplan Nederland 
Aangesloten bij Bewust Amsterdam
KvK-nummer: 73441465