AT5: “Weg met de pil: natuurlijke anticonceptie wint terrein in de stad.”

20-02-2024 Samen met twee cursisten-stellen (Nouscha Langkamp & Wouter Haverkort en Luna Java & Eelko Wester) word ik geïnterviewd door Jesler Bos van de de Amsterdamse nieuwszender AT5. Het geeft een mooi inkijkje (inclusief korte video) in de beweegreden van vrouwen om voor Sensiplan te kiezen en hoe een cursus er uit kan zien.

NAP Nieuws: Omslag in het denken over de pil: ‘Huisarts, wees voorbereid.’

13-02-2024 Lucas Post en Noes Petiet van NAP Nieuws onderzoeken de omslag in het denken over de pil. Ze interviewen mij en Ellen Algera (medisch antropoloog). Ellen doet onderzoek naar de vraag van vrouwen naar hormoonvrije anticonceptie en hoe huisartsen hiermee omgaan. Duidelijk is dat vrouwen beter geïnformeerd moeten worden over betrouwbare opties.

Te gast bij Radio 1: Dit is de Dag. Waarom kiezen vrouwen voor natuurlijke methoden?

31-01-2024 Tijs van den Brink interviewt mij en Ineke van der Vlugt (Rutgers) over de vraag waarom vrouwen voor natuurlijke methoden kiezen. Klik hier voor de link naar de uitzending/podcast. Rutgers presenteerde vandaag onderzoek waaruit blijkt dat veertien procent van seksueel actieve jonge vrouwen (18-29 jaar) gebruik maakt van natuurlijke methoden om zwangerschap te voorkomen.

NRC Weekend – Stoppen met de pil is populair

Kim Bos en Lineke Nieber van NRC Handelsblad onderzoeken de vraag waarom natuurlijke anticonceptie aan invloed wint onder jonge vrouwen. Ze wonen een cursusavond bij mij bij in Amsterdam en schrijven een genuanceerde reportage over dit onderwerp. Weekendbijlage 11-11-2023. Dit artikel is ook te beluisteren in de NRC Vandaag podcast ‘Luisterverhaal op Zondag’. 

Einde van de inhoud

Geen pagina's meer om te laden